Головна » 2010 » Грудень » 28 » РЕЗОЛЮЦІЯ ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ НАРАДИ ПАСАЖИРСЬКИХ АВТОПЕРЕВІЗНИКІВ УКРАЇНИ
16:04
РЕЗОЛЮЦІЯ ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ НАРАДИ ПАСАЖИРСЬКИХ АВТОПЕРЕВІЗНИКІВ УКРАЇНИ

м. КИЇВ                                                                            17.09.2009 року

 

Заслухавши і обговоривши доповідь заступника Міністра транспорту та зв’язку України – голови Державної  адміністрації автомобільного транспорту «Про основні проблеми на пасажирському автомобільному транспорті та шляхи їх вирішення» та звіт  Голови страйкового комітету пасажирських автомобільних перевізників Пачесюка С.Н. «Щодо виконання вимог Страйкового комітету пасажирських автомобільних перевізників» учасники наради  вирішили:

З метою наведення порядку в пасажирських автоперевезеннях :

 

1.     Просити Прем’єр-міністра України Тимошенко Ю.В.:

     - до 15.10.2009 року з числа заступників керівників відповідних міністерств та відомств призначити відповідальних осіб по виконанню вимог Страйкового комітету пасажирських автомобільних перевізників.

    - видати розпорядження про створення до 15.11.2009 року робочих груп з залученням представників замовників пасажирських перевезень, правоохоронних органів, Податкової адміністрації, Антимонопольного комітету, Головавтотрансінспекції та  страйкового комітету по визначенню доцільності відкриття спеціальних регулярних маршрутів, а також законності виконання перевезень на власні потреби.

2.    Просити Антимонопольний комітет України до 15.10.2009 року створити комісію з залученням членів Страйкому по підготовці нормативно - правових актів, що передбачають баланс інтересів перевізників, автостанцій, пасажирів та Держави.

3.      Вимагати від Міністерства юстиції України   негайного погодження порядку надання окремим категоріям громадян пільг на проїзд автобусами міжміського(міжобласного) сполучення.

4.    Від імені Всеукраїнської наради доручити Страйковому комітету негайно звернутися до Прем’єр-міністра України Тимошенко Ю.В. з приводу діяльності та розвитку пасажирських перевезень на території України.

 

 

5.          Просити Державний комітет України з питань регуляторної політики та підприємництва про негайно погодити  методику розрахунку тарифів на міжміських, внутрішньо обласних, приміських та міських автобусних  маршрутах загального користування та паспорт маршруту для здійснення регулярних спеціальних пасажирських перевезень.

 

4.1. Державному комітету підприємництва негайно погодити паспорт     пасажирських перевезень, а Міністерству транспорту та зв’язку України негайно ввести його в дію.

 

6.    Звернутись до

 

7.          Від імені всеукраїнської наради працівників пасажирського автотранспорту звернутися до першого заступника міністра транспорту та зв’язку України Шевченка В.В. з питанням доцільності перебування на займаній посаді керівника Вінницького регіонального відділення головтрансінспекції Ратовського А.С. в зв’язку з тим, що він одночасно виконує обов’язки голови Вінницької асоціації автомобільних перевізників лобіюючи їх інтереси, та здійснює тиск на інших перевізників, які не є членами асоціації, що суперечить Закону України „Про державну службу”.

 

8.           Звернутися до Генеральної прокуратури України щодо надання правової оцінки діяльності посадових осіб окремих міністерств, комітетів та інших Державних відомств, в зв’язку з можливими проявами корупційних діянь, що виражається в ігноруванні вимог страйкового комітету працівників пасажирського автотранспорту України.

 

9.           Звернутися до президента ВААП Реви В.М. з проханням повернути кошти перераховані перевізниками для діяльності страйкового комітету працівників пасажирського автотранспорту України.

 

10.      Голові страйкового комітету працівників пасажирського автотранспорту України звернутися до перевізників, які є членами ВААП з інформуванням та роз’ясненням незрозумілої поведінки президента ВААП Реви В.М., який заважає та перешкоджає у вирішенні проблемних питань в галузі пасажирських перевезень при цьому шляхом надання неправдивої інформації перевізникам постійно створює перешкоди з метою недопущення будь яких зборів та нарад працівників пасажирського автотранспорту України де вирішуються проблемні питання галузі.

 

Голові страйкового комітету працівників пасажирського автотранспорту України звернутися до перевізників, які є членами ВААП з метою надання інформації про лобіювання президентом ВААП Реви В.М. інтересів монополістів якими є ОПАС при цьому повністю ігноруючи вимоги та інтереси самих пасажирських перевізників які і утримують ВААП.

 

Голові страйкового комітету працівників пасажирського автотранспорту України звернутися до пасажирських перевізників з метою врахування неадекватної поведінки президента ВААП Реви В.М. яка суперечить   інтересам пасажирських перевізників на загальних зборах при виборі президента ВААП.

 

11.      Звернутися до голови ЦК профспілки працівників автомобільного транспорту та шляхового господарства Короля А.Г., голови федерації роботодавців транспорту України Клімпуша О.Д., голів обласних галузевих профспілок, обласних асоціацій роботодавців про недопущення перешкоджанню проведення всеукраїнських нарад та зборів пасажирських перевізників, діяльності страйкового комітету працівників пасажирського автотранспорту України де розглядаються проблемні питання галузі пасажирських перевезень.

 

12.            Резолюцію всеукраїнської наради висвітлити у всіх видах засобів масової інформації, розмістити на Інтернет – сайті страйкового комітету працівників пасажирського автотранспорту України, а також надіслати всім перевізникам України, які мають ліцензію на здійснення пасажирських перевезень.

 

 

За дорученням учасників наради :

Голова страйкового комітету працівників

пасажирського автотранспорту України,

народний депутат 5–го скликання                                                  С.Н. Пачесюк

Переглядів: 682 | Додав: as | Рейтинг: 0.0/0